XS
SM
MD
LG
XL

Grensmaas-project krijgt Sustainable Development Award

Het grootste rivierenproject in Nederland heet Grensmaas. De Limburgse grindmeesters van Maasgrind nemen deel aan dit project. Gisteren werd het project in Brussel onderscheiden met een Sustainable Development Award in de categorie Economic contribution/Value added to society. Deze werd uitgereikt door een onafhankelijke internationale jury. Het project onderscheidt zich door grote maatschappelijke waarde op het gebied van hoogwaterveiligheid, nieuwe natuur, samenwerking met overheden en het draagvlak in de omgeving.

Sustainable development award - MaasgrindProject met economische én maatschappelijke waarde

Een onafhankelijke internationale jury van de Union Européenne des Producteurs de Granulats (UEPG) gaf de onderscheiding in de categorie “Economic contribution/Value added to society. De internationale jury benoemde de grote maatschappelijke waarden op het gebied van hoogwaterveiligheid en de nieuwe natuur. Uniek is dat het project volledig wordt bekostigd uit de opbrengen van het grind.

 

Grootste rivierenproject van Nederland

Het Grensmaas project is het grootste publiek-private project in Nederland en strekt zich uit over 43 kilometer tussen Maastricht en Echt-Susteren. Er is een samenwerking tussen Maasgrind mét haar Limburgse grindmeesters, Natuurmonumenten en een drietal aannemers. Samen vormen zij het Consortium Grensmaas, dat bij de uitvoering nauw samenwerkt met de provincie Limburg, de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Landbouw en Innovatie en Rijkswaterstaat.

Reinier de Poorter van Maasgrind: “De samenwerking binnen het Consortium Grensmaas met overheden/Natuurmonumenten en het verworven draagvlak in de omgeving kon op een dikke pluim van de jury rekenen.”