XS
SM
MD
LG
XL

Wij zijn er voor...

Publiek
Overheid
Pers
Natuur-
organisaties
Onderwijs

Publiek

Maasgrind wil in alle openheid de dialoog met de omgeving aangaan. Daarom zijn wij bijzonder trots op de positieve reacties van de inwoners van het Grensmaas gebied op de uitvoering van het project.

Heeft u vragen over grindwinning, maatschappelijke waarde of over een project? Neem dan contact op met Reinier de Poorter van Maasgrind.

Overheid

Wij kijken voortdurend waar onze activiteiten kunnen aansluiten bij ruimtelijke ontwikkelingen. Daarom is contact met de juiste overheidsinstanties een onmisbare schakel in een effectief proces. We hechten waarde aan een goede en open communicatie met verschillende betrokken overheden.

Pers

De grindsector wordt gevormd door bedrijven die oog hebben voor het landschap en in alle openheid de dialoog met de omgeving aangaan. We zorgen nu voor projecten die een toegevoegde waarde leveren voor de samenleving. Dat kan natuur zijn, recreatie, woningbouw en ook veiligheid, zoals bij het project Grensmaas.

Heeft u als journalist vragen over grindwinning, maatschappelijke waarde of over een project? Neem dan contact op met Reinier de Poorter van Maasgrind.

Natuurorganisaties

Maasgrind is een verbindende partij tussen verschillende partijen. Wij zorgen ervoor dat er tijdens en na de grindwinning natuur ontstaat. Zo zie je dat vooral vlinders, planten, vogels en libellen sterk in aantal stijgen. Dit betekent dat we in contact staan met verschillende natuurorganisaties, zoals bijvoorbeeld Natuurmonumenten. Samen zorgen we voor een natuurlijk evenwicht.

Heb je vragen over onze samenwerking met natuurorganisaties? Neem gerust contact met ons op.

Onderwijs

Maasgrind is sterk in het overbrengen van kennis en vaardigheden die te maken hebben met de grindwinning in Limburg. Daarom zijn wij nauw betrokken bij het MAAS binnenvaartmuseum in Maasbracht. Je kunt daar zien hoe het proces van grindwinning gaat in een leerzame en interactieve omgeving. Een bezoek is zeer de moeite waard! Wij zijn graag bereid om meer te vertellen over de grindwinning en de maatschappelijke waarde die we toevoegen.

Ben je scholier of student en wil je meer weten over de grindwinning in Limburg? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

Maasgrind Limburgse Grindmeesters
Molenweg 32-34
6051 HJ Maasbracht
T +31 (0)475 34 50 40
www.maasgrind.nl
Route plannen?

In het nieuws

Open Dag Grensmaasproject

Zaterdag 18 juni houdt het Grensmaasproject Open Dag. Ook Maasgrind, het samenwerkingsverband van de grindproducenten die deelnemen in Consortium Grensmaas, geeft hier acte de présence.

De Merwede stilgelegd

In het project Grensmaas nemen we afscheid van De Merwede. Onze drijvende verwerkingsinstallatie voor zand en grind in de haven van Trierveld is stilgelegd.

Zo raasde het water door Limburg

Het hoogwater overspoelde Limburg deze zomer. Nooit eerder kreeg Limburg zo'n hoeveelheid water te verstouwen. Nu de crisis een paar maanden droogtijd heeft gehad, is het zaak om te reflecteren. Wat is er nu precies gebeurd en hoe voorkomen we een volgende ramp?

Is er in Nederland straks nog genoeg beton om al die huizen te bouwen?

Bouwmaterialen Zand- en grindbedrijven slaan alarm over een gebrek aan winvergunningen. Provincies zien zich gebonden aan duurzaamheidseisen.

Grensmaas-project krijgt Sustainable Development Award

Het grootste rivierenproject in Nederland heet Grensmaas. De Limburgse grindmeesters van Maasgrind nemen deel aan dit project. Gisteren werd het project in Brussel onderscheiden met een Sustainable Development Award in de categorie Economic contribution/Value added to society. Deze werd uitgereikt door een onafhankelijke internationale jury. Het project onderscheidt zich door grote maatschappelijke waarde op het gebied van hoogwaterveiligheid, nieuwe natuur, samenwerking met overheden en het draagvlak in de omgeving.

Maasgrind: Limburgse grindmeesters.

Wij zijn Maasgrind en houden ons bezig met alle aspecten die te maken hebben met de winning van grind. Daarbij kijken we naar de economische én maatschappelijke waarde. We kiezen voor een nieuwe positionering van onze organisatie in de grindsector: Maasgrind, Limburgse grindmeesters.